Hundeforsikring

Med en hundeforsikring kan du få hjælp til at betale regningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Så er du sikret mod uforudsete udgifter, og du slipper for bekymring.

Hvad dækker en hundeforsikring?

Som hundeejer er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, der dækker skader, som din hund påfører andre personer eller andres ting, herunder andres hunde.

Nogle hundeejere tror fejlagtigt, at egne dyrlægeudgifter også er dækket af ansvarsforsikringen, men det er ikke tilfældet. Her skal du i stedet tegne en hundesygeforsikring. Med en sygeforsikring får du refunderet en stor del af dyrlægeregningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. 

Se produktarket for vores familiedyrsforsikring

Grunddækning

Ansvarsforsikring

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring dækker de skader, din hund påfører andre personer eller andres ting – f.eks. hvis din hund kommer til at bide en anden hund.

Dækker:

 • Dit erstatningsansvar over for andre personer og deres ting – også når skaden sker på træningspladsen, til konkurrencer eller under leg med andre hunde
 • Ansvar for skade forvoldt af hundehvalpe, som endnu ikke er fyldt 4 måneder, og som opholder sig hos den forsikrede tæve

Dækker bl.a. ikke:

 • Skader, som din hund påfører dig eller andre i husstanden – ej heller jeres ting
 • Skader, som hunden forvolder hos personer, der passer den
 • Udgifter til behandling af sygdom og tilskadekomst hos den forsikrede hund

Tilvalgsdækninger

Figurantdækning

Dyrker du figurantarbejde med din hund (fange og fastholde en person) ved træning, stævner og prøver, skal du have en udvidet hundeansvarsforsikring.

Dækker:

 • Ting- og personskade, som den forsikrede hund påfører medvirkende ikke-sagesløse personer under figurantarbejde og -træning 

Sådan vælger du den rigtige hundeforsikring

Et aktivt hundeliv kan give skader, og selv den sundeste hund kan komme galt af sted. Derfor kan du udvide din almindelige hundeforsikring – den lovpligtige ansvarsforsikring – med en ulykkesforsikring eller en sygeforsikring.

Disse forsikringer dækker op til 80 % af dyrlægeudgifterne, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Så slipper du for ubehagelige økonomiske overraskelser.

Pas ekstra godt på din hund

Hos os har du kun mulighed for at oprette en hundeansvarsforsikring. Ønsker du at forsikre din hund i tilfælde af sygdom og tilskadekomst, kan du tegne forsikring via Dyrekassen Danmark.

Udover at være en del af Concordia Forsikring er Dyrekassen Danmark ét af landets førende selskaber inden for hundeforsikring og katteforsikring. Her får du nem og hurtig hjælp, hvis uheldet er ude, og du bliver altid mødt af et team af engagerede medarbejdere, som brænder for at passe godt på dig og din hund.

Hos Dyrekassen Danmark kan du i tillæg til hundens ansvarsforsikring købe følgende forsikringer:

 • Sygeforsikring: Dækker op til 80 % af dyrlægeudgifterne, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade – herunder udgifter til diagnosticering, behandling og operation, inkl. ekstraudgifter på søn- og helligdage. Forsikringen dækker i hele Europa, så længe du har fast bopæl i Danmark og er tilmeldt Folkeregistret.

 • Ulykkesforsikring: Dækker op til 80 % af dyrlægeudgifterne, hvis din hund kommer til skade som følge af en ulykke, men dækker ikke, hvis din hund bliver syg.

 • Livsforsikring: Giver dig erstatning, hvis din hund dør eller må aflives i en ung alder (i henhold til dyrevelfærdsloven – og som følge af en sygdom eller ulykker, der er dækket af sygeforsikringen).

 • Opdrætterforsikring: Giver dig en bedre dækning af fødselskomplikationer og kejsersnit på sygeforsikringen. Derudover får du sygedækning af dine hvalpekuld fra fødsel og frem til, at hvalpene flytter til nye hjem (dog maks. til de er fyldt 4 måneder) – samt mulighed for at overdrage hvalpene med 30 dages gratis start-forsikring, så du kan sende hvalpene trygt videre til deres nye familier. 

Få rabat på din hundeforsikring

Hos Dyrekassen Danmark får du 20 % rabat, hvis du tegner din hundeforsikring, inden hvalpen fylder 16 uger. Hvis din hvalp er fyldt 16 uger, men endnu ikke er 1 år, får du 15 % rabat på din hundeforsikring.

Du har desuden mulighed for at købe dine hundeforsikringer samlet. På den måde sparer du både penge og får ekstra fordele.

 • HundTotal: Samler de vigtigste dækninger i én pakke – til en lavere pris – og giver din hund en god og bred dækning. Pakken indeholder hundeansvarsforsikring med udvidet dækning, hundesygeforsikring samt livsforsikring. Der er mulighed for tilvalg af dækning for receptpligtig medicin.

 • HundTotalPLUS: Med en tilllægsforsikring til HundTotal kan du få endnu bedre dækning i tilfælde af, at din hund bliver syg. HundTotalPLUS giver dig dækning for arvelige ledsygdomme og fejludviklede led eller knogler samt dækning af udleveret og ordineret receptpligtig medicin.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en hundeforsikring?

Prisen på en hundeforsikring afhænger naturligvis af, hvor omfattende en dækning du ønsker.

En ansvarsforsikring har som regel en fast pris, mens prisen på en hundesygeforsikring beregnes ud fra forskellige faktorer såsom:

 • Hundens race og alder
 • Ønskede selvrisiko
 • Forsikringssum

Forsikringssummen er det maksimale beløb, du kan få udbetalt i erstatning på et bestemt skade- eller sygdomsforløb eller samlet på et forsikringsår. Dertil kommer valg af ekstra dækninger, som også har indflydelse på prisen. Du skal naturligvis betale lidt mere, hvis du f.eks. ønsker dækning for udleveret og ordineret receptpligtig medicin.

Du kan nemt og hurtigt beregne din pris på hundeforsikring hos Dyrekassen Danmark. 

Ønsker du udelukkende et tilbud på en hundeansvarsforsikring hos Concordia Forsikring, kan du bestille et uforpligtende forsikringstilbud her.

 

Kan alle hunderacer forsikres?

Hos Concordia Forsikring og Dyrekassen Danmark kan den lovpligtige hundeansvarsforsikring tegnes på alle hunderacer.

Derudover kan de fleste hunderacer sygeforsikres i Dyrekassen Danmark. Det gælder dog ikke hunde af racer, som jf. Hundeloven er ulovlige at besidde i Danmark – ej heller blandingshunde, hvori en ulovlig hunderacer indgår.

Er hundeforsikring lovpligtigt?

Ja, det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til din hund. Alle danske hunde skal have en lovpligtig hundeforsikring, før de er 4 måneder gamle.

Dækninger ud over ansvarsforsikringen – f.eks. sygeforsikring eller livsforsikring til hunden – er frivillige, men giver dig en ekstra tryghed som hundeejer.

Er der selvrisiko på hundeforsikringen?

Der er ingen selvrisiko på hundeansvarsforsikringen, hverken hos Concordia Forsikring eller Dyrekassen Danmark. 

Der gælder dog selvrisiko på andre dækninger hos Dyrekassen Danmark – f.eks. på hundesygeforsikringen. Her fratrækkes én fast selvrisiko i en behandlingsperiode på 140 dage, uanset antallet af diagnoser. Undersøgelser og behandlinger, som udføres inden for denne periode, går under samme selvrisiko – også selv om der er tale om forskellige sygdomme eller skader. 

Skal jeg have en udvidet ansvarsforsikring?

Hvis du træner figurantarbejde med din hund, hvor hunden skal fange eller fastholde en person, så skal du tegne en udvidet hundeansvarsforsikring.

Vores almindelige ansvarsforsikring dækker både til hvalpetræning, lydighed, agility, jagttræning, udstilling, stævner og konkurrencer – så her har du ikke brug for en udvidet forsikring.

Må jeg tage på ferie med min hund?

Med en lovpligtig ansvarsforsikring fra Concordia Forsikring kan du trygt tage din hund med på ferie. Forsikringen dækker uden geografisk begrænsning i hele Europa.

Hvis du tegner en hundesygeforsikring hos Dyrekassen Danmark kan du også få hjælp, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade på ferien. Sygeforsikringen dækker behandlinger foretaget af autoriseret dyrlæge i hele Europa – indtil 1 år fra udrejsedatoen, så længe du har fast bopæl i Danmark og er tilmeldt Folkeregistret.

Mange lande har regler om eks. ID-mærkning og vaccination af hunden, hvis du skal have den med over grænsen. Reglerne for at rejse med hund varierer dog fra land til land. Så undersøg altid, hvilke regler der gælder i det specifikke land, inden du tager din hund med dertil.

Dækker ansvarsforsikringen skader på hundepasseren eller dennes ting?

Nej, ansvarsforsikringen dækker ikke disse skader.

Ansvarsforsikringen dækker skader på ting, som tilhører gæster hos hundepasseren, eller personskade på disse gæster. Ting- og personskade over for 3. person, som sker under gåture med din hund eller under besøg hos din hundepassers venner og familie er også dækket. 

Du skal være opmærksom på, at ansvarsforsikringen heller ikke dækker skader på ting, som du har lånt eller lejet, f.eks. inventar i et lejet sommerhus.

Derfor skal du vælge Concordia Forsikring

Forsikring handler om, at du og din familie skal være sikret bedst muligt, hvis livet pludselig tager en drejning. Det vigtigste for os er at gøre din hverdag mere tryg, og vi er her for at hjælpe dig. Tag vores ord for det – men endnu bedre, tag vores kunders ord for det.

Stella L. Nielsen
Adm. direktør

Få et forsikringstilbud

Hos Concordia Forsikring er forsikringstilbud altid personlige – og skræddersyet til at matche dine behov. Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver. Så finder vi sammen ud af, hvordan du bliver sikret bedst muligt.