Få styr på bilforsikringen, når du køber eller sælger en bil

Hvis du skal købe en ny bil eller have solgt den gamle, er der nogle ting, du skal være opmærksom på i forhold til din bilforsikring. Få overblikket her.

Køber du en bil gennem en bilforhandler?

Når du køber en bil hos en forhandler, sørger forhandleren som regel for at indregistrere bilen i dit navn. I den forbindelse skal du oplyse, at du ønsker at benytte Concordia Forsikring som dit forsikringsselskab.

Vi kontakter dig herefter for at få alle detaljer om bilforsikringen på plads. Vi skal bl.a. have styr på, om du blot skal have den lovpligtige ansvarsforsikring, eller du ønsker at supplere med yderligere dækning – for eksempel kaskoforsikring, førerpladsforsikring, friskadeforsikring, bilafsavnsforsikring eller autohjælp. Derudover spørger vi ind til dit årlige kørselsbehov, så vi sikrer os, at du er ordentlig dækket på den front.

Selvom det hele bør køre automatisk, er det alligevel en god idé at tjekke op på, at forhandleren får indregistreret din bil korrekt.

Køber du en bil gennem en privat sælger?

Køber du en bil gennem en privat sælger, skal du selv sørge for, at bilen bliver omregistreret – dette skal ske senest fire hverdage efter, du har købt bilen. Når det er gjort, får sælgers forsikringsselskab besked fra SKAT, og den gamle bilforsikring opsiges.

Hvis du ikke får omregistreret bilen inden for de fire dage, risikerer du, at tidligere ejer afmelder bilen hos SKAT – hvorefter nummerpladen vil blive inddraget af Politiet.

Du kan omregistrere din bil online hos SKAT, og du skal have køretøjets registreringsattest samt dit MitID klar.

Sælger du din bil til en bilforhandler?

I forbindelse med køb af en ny bil, sælger mange den gamle bil til forhandleren. Står du i den situation, så sørg for, at omregisteringen sker med det samme – og få det gerne indført i slutsedlen. På den måde er du bedst sikret, hvis bilforhandleren sælger bilen videre.

Sælger du din bil til en privatperson?

Hvis du vælger at sælge din bil til en privatperson, bør du aldrig lade personen prøvekøre bilen alene. Gør du det, risikerer du, at din bilforsikring ikke dækker, hvis der sker uheld eller bilen bliver stjålet. Det skyldes, at du frivilligt udleverede nøglerne til personen – og derfor skal du altid selv være til stede som medpassager, hvis en køber ønsker at prøvekøre din bil.

Du bør også altid sikre dig, at den person, du lader prøvekøre din, har et kørekort. Overlader du din bil til personer uden gyldigt kørekort, hæfter du for eventuelle bøder.

Overvej eventuelt at få omregistreret bilen til ny ejer med det samme – før I går hver til sit. Gør I det sammen, er du som sælger sikker på, at omregistreringen er på plads.

Omregistrering af bilforsikring når du sælger din bil

Når du sælger din bil, hæfter du for bilens ansvarsforsikring i op til 4 hverdage, indtil bilen er omregistreret – det gælder uanset, om du sælger til en privatperson eller til en bilforhandler.

Får køber ikke omregisteret bilen rettidigt, skal du kontakte SKAT for at få afmeldt køretøjet.

Når bilen er omregistreret får vi som forsikringsselskab besked fra SKAT om, at der er sket ejerskifte, og at bilforsikringen derfor skal ophøre.

Brug for hjælp til din bilforsikring?

Skal du have en ny bilforsikring i forbindelse med, at du har købt ny bil – eller har du brug for vejledning om, hvordan du klarer omregistrering og afmelding af din tidligere bilforsikring?

Bestil et uforpligtende tilbud eller kontakt os, så hjælper vi dig!

 

Bestil et forsikringstilbud