Med Rødt kort-app'en får du hurtig autohjælp på skiferien

02. januar 2020 08:28
Bliver du ramt af uheld, når du kører i egen bil mod skiløjperne, er hjælpen lige ved hånden. Du skal ifølge Forsikringsoplysningen blot have hentet Rødt Kort app’en ned på din smartphone eller kende det rigtige telefonnummer. Adgangen forudsætter en kaskoforsikring på bilen.

Er din bil kaskoforsikret, indeholder forsikringen også redningshjælp i form af Rødt Kort-ordningen, når du kører i udlandet. Ifølge Forsikringsoplysningen kan den rigtige app eller det rette telefonnummer hjælpe dig i nødens stund.

 - Har du en smartphone, kan du hente det røde kort som en app. App’en er gratis, og med den kan du nemt tilkalde hjælp. Og bruger du app’en til at anmelde dit uheld, sender app’en din nøjagtige geografiske position til SOS International.
 
- Derudover er det en rigtig god idé at gemme telefonnummeret til SOS International på mindst én mobil, inden I kører hjemmefra. Har du ikke en smartphone, så husk blot telefonnummeret til SOS International +45 70 10 50 52, lyder rådet fra Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.
 
Det er ikke nødvendigt at medbringe det fysiske kort.
 
Bliver du ramt af uheld på ferien, sørger SOS International for både vejhjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted, hjælp til at komme videre med en lejebil og meget andet.
 
- Hvis din bil ikke er kaskoforsikret, har du samtidig fravalgt Rødt Kort-ordningen. Overvej i så fald at købe et redningsabonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet, siger Anja Lintrup Sørensen.
 
Ifølge SOS International sker 80 procent af assistancerne til danske bilister gennem Rødt Kort-ordningen i vinterferieperioden i fire lande med Tyskland som topscorer med 36 procent, dernæst Sverige med 18 procent, Norge med 17 procent og Østrig med otte procent. 

Husk bilens registreringsattest

Det er vigtigt, at du medbringer bilens originale registreringsattest. Du skal kun medbringe attestens ”Del I” og ikke ”Del II”, fordi den kan misbruges til at omregistrere bilen.
 
Har du en registreringsattest fra før december 2005, skal du tage hele den originale attest med.
 
Husk ikke at efterlade attesten i bilen. 

Gode råd til vinterkørsel

  • Tjek, hvilke krav der er til fx vinterdæk, snekæder og redningsudstyr i det land, du skal til. I visse lande er kravene lovpligtige.
  • Sørg for, at der er fyldt sprinklervæske på bilen, samt at dæktryk og olistand er tjekket, inden du kører hjemmefra. 
  • Husk pas, det blå kort og original registreringsattest.
  • Hent ’Rødt Kort’-app’en til din smartphone eller medbring telefonnummeret til SOS International: +45 70 10 50 52
  • Hav altid en førstehjælpskasse i din bil. 

Rødt Kort-ordningen

Læs mere om den app-baserede ordning på SOS Internationals hjemmeside, hvor du også kan hente app'en.

Download Rødt kort app