En knæskade kan koste kassen på skiferien

02. januar 2020 09:10
Har du styr på forsikringen forud for skiferien? Uden en rejseforsikring med skiferiedækning kan det blive dyrt at komme galt afsted på løjperne.

Mange har ikke styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU. Men en skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koster dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen.

​Et ødelagt knæ eller en brækket fod er nogle af de mest almindelige skader, når danskerne kører galt på skiløjperne i udlandet. 

- Vi oplever, at mange tror, at det blå sygesikringskort dækker dem tilstrækkeligt på skiferien i Europa, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Men det blå sygesikringskort sikrer kun adgang til behandling på samme måde som borgerne i det land, man rejser til. Det dækker ikke hjemtransport, eventuel egenbetaling til hospitalet eller ophold på privathospital. Og ofte er de nærmeste hospitaler på skisportsstederne private.

- Derfor er det vigtigt at sørge for at have en rejseforsikring, hvis man ikke vil risikere selv at skulle betale hjemtransport eller ophold på hospital, siger Anja Lintrup Sørensen.

Forsikringsoplysningen fortæller, at hvis der er behov for en speciel hjemtransport, kan det hurtigt koste mellem 20.-50.000 kr. I værste fald kan der være brug for det langt dyrere ambulancefly, og her er der ingen hjælp at hente fra det blå kort.  

Tjek om du har den rigtige rejseforsikring

Har du allerede en rejseforsikring, eller skal du ud og købe én, er det en god idé at tjekke, hvordan den dækker, når du skal på skiferie. Der kan nemlig være forskel på, hvordan de enkelte forsikringsselskaber dækker og hvilke muligheder du har for at udvide forsikringen: 

  1. Nogle selskaber kræver ingen udvidelse på rejseforsikringen - den dækker som på andre ferier

  2. Nogle selskaber kræver en udvidelse, for at skiferier er omfattet. Dvs. har du ikke udvidet forsikringen, er der ingen dækning for behandling af sygdom/ulykke, hjemtransport osv.

  3. Nogle selskaber kræver blot en udvidelse, hvis du også vil have dækning for fx ødelagt ferie og/eller ubenyttet udstyr/liftkort, når du ikke kan stå på ski pga. sygdom eller ulykke.

_________________________________________________________

Concordia Forsikrings årsrejseforsikring dækker som nr. 3 - du har altså kun brug for at udvide årsrejseforsikringen, hvis du også vil have dækning for fx ødelagt ferie og/eller ubenyttet udstyr/liftkort, når du ikke kan stå på ski pga. sygdom eller ulykke.

Vær godt dækket på din ferie - kontakt os på tlf. 63 14 44 44 og få råd og vejledning. 

Læs mere om Concordia Forsikrings årsrejseforsikring