Når du lejer bil i udlandet

24. maj 2017 08:20
Det er dejligt med en feriebil, når man er under fremmede himmelstrøg.

Men man bør kigge sig lidt for. Ellers kan det godt blive en dyr fornøjelse. I mange lande er der tradition for en meget høj selvrisiko ved skader. Derfor tilbyder udlejningsfirmaerne ofte en tilvalgsforsikring, der skal dække den høje selvrisiko.Denne tilvalgsforsikring kan være meget dyr og mange gange helt unødvendig. I de fleste tilfælde dækker ens egen rejseforsikring nemlig også selvrisikoen ved skade på lejede køretøjer, siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Rejseforsikringen kan dække selvrisikoen ved skader på både biler, motorcykler og knallerter. Men tjek lige i dine forsikringsbetingelser, om netop din rejseforsikring også dækker selvrisiko ved skader på køretøjer, du lejer på ferien i udlandet.

Få noteret gamle skader
Sammen med nøgler og papirer på bilen, får man ofte udleveret et lille skadekort over bilen. Her er det en god ide ikke at skynde sig at komme af sted i bilen, men tværtimod være meget omhyggelig med at kigge efter ridser og buler, der ikke er med på skadekortet. Ellers kan man komme til at hænge på regningen for de skader.
- Notér alle de skader, der ikke er allerede er registreret, og få en underskrift fra udlejeren på, at disse skader var der, inden man lejede bilen. Tag evt. billeder med mobiltelefonen, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Et andet godt råd fra Forsikringsoplysningen er, at man bør booke sin feriebil direkte hos de større og velrenommerede udlejningsselskaber, der som oftest har forsikringsforholdene i orden. Som minimum skal man desuden sikre sig, at bilen både er ansvars- og kaskoforsikret, og at lejekontrakten er udformet på et sprog, som man kan læse og forstå, fx engelsk.

Det er en betingelse for erstatning, at køretøjet er ansvars-, tyveri- og kaskoforsikret, og at køretøjet er lejet gennem et udlejningsfirma.